Een nieuwe jongerenorganisatie van de PVDA

De RedFox zijn jong en net als vossen ook sluw, sociaal, speels en rebels. Ze leven in groep en zorgen voor elkaar. En ze zijn niet bang om nieuwe horizonten te verkennen. De RedFox zijn ook rood, de kleur van zij die strijden voor een rechtvaardige en gelijke maatschappij. RedFox doen ook een beetje denken aan een hedendaagse versie van de vos Robin Hood: ze kiezen ervoor de 99 % te beschermen tegen de overmacht van de 1 %.

Een nieuwe jongerenorganisatie van de PVDA ziet het levenslicht. Kinderen konden al terecht bij de Pioniers, studenten bij Comac. Jongeren van 14 tot 18 jaar kunnen zich nu aansluiten bij de RedFox.

Voor iedere leeftijd
een jongerenbeweging

Tot vandaag waren jongeren en studenten allemaal lid van Comac. Maar een adolescent van 15 en een student van 21 doen niet dezelfde dingen. Ze hebben niet altijd dezelfde interesses en leven niet in dezelfde omgeving. Met een eigen naam willen wij onze identiteit en ons specifieke karakter in de verf zetten. RedFox is de beweging van jongeren tussen 14 tot 18 die de wereld willen begrijpen, andere jongeren willen ontmoeten, willen leren, en zich daarbij ook willen amuseren. Wij willen ons engageren voor een meer gelijke, sociale en ecologische wereld.

Een RedFox worden? Gemakkelijk!

Voor 2 euro per jaar ben je al een RedFox. Contacteer ons via:

Diversity in my City

In april zal onze campagne “Diversity in Antwerp City” uitmonden in een festival in Antwerpen. Jongeren organiseren er een evenement met een mix van sport, muziek en workshops. Terwijl zowel regering als terroristen ons willen verdelen en laten geloven dat onze verscheidenheid de bron van alle problemen is, zullen de jongeren je het tegendeel bewijzen. Volgens ons is diversiteit een rijkdom en geen probleem want "alles wat ons verenigt, maakt ons sterker"!

Wat kan jij doen?

  • Deelnemen aan de ateliers die het festival voorbereiden
  • Het festival bekend maken in je school, wijk, sportclub, academie, vriendenkring, familie...
  • Vrijwilliger zijn tijdens het evenement

Paaskamp

Voor de vierde editie van het PaasKamp trekken we naar de Noorderkempen. De perfecte kans voor RedFox’ers van heel België om elkaar te leren kennen. Deze onvergetelijke week staat helemaal in het teken van solidariteit, ontdekking, engagement, actie en plezier.

Ben je tussen 14 en 18 jaar oud? Kom dan hier “Speak Out” ontdekken, ons jaarthema waarmee jongeren aan de slag te gaan om van zich te laten horen. De mening van jongeren vragen, samen debatteren, bijleren en anderen warm maken om ook van zich te laten horen. Want jongeren hebben wel degelijk iets te zeggen!

Inschrijven kan HIER

Meer info vind je op facebook!

ManiFiesta

ManiFiesta is het grote solidariteitsfeest dat elk jaar eind september doorgaat in Bredene aan de Noordzee. Op het programma? Concerten, animatie, conferenties, sport en ontmoetingen en nog heel wat andere verrassingen! Dit jaar gaat ManiFiesta door van 15 tot 17 september. Meer info vind je op de website van ManiFiesta .

Boostdays

Alleen studeren kan heel lastig zijn tijdens de blok- en examenperiodes. De Boostdays helpen je dan!

In de namiddag kan je komen studeren in een omkaderde omgeving, met leerkrachten die je vrijwillig helpen en antwoorden op je vragen over wiskunde, Nederlands, Frans, wetenschappen... In groep is studeren makkelijker en je kan elkaar ook helpen.

RedFox komt op voor een onderwijs dat aan alle jongeren gelijke kansen geeft zodat iedereen recht heeft op een goede toekomst. Met kleinere klassen en meer leerkrachten. Door meer middelen te investeren in het onderwijs. RedFox strijdt heel concreet voor een beter onderwijs: in de studiezalen en op straat.

Word RedFox Monitor

Ben je tussen 19 en 21 jaar? Werk je graag met jongeren tussen 14 en 18 jaar? Wil je een jongerenbeweging helpen uitbouwen met gekke en creatieve projecten rond thema's zoals klimaat, racisme, vluchtelingen, vrede en onderwijs?

Kom dan bij de monitorenploeg van RedFox! In de loop van het jaar kan je de projecten in je regio helpen voorbereiden en animeren. En tijdens de nationale activiteiten zoals het Paaskamp rekenen we op je.
Om de grote projecten en activiteiten voor te bereiden, komen we meerdere keren samen om kennis te maken, goeie ervaringen uit te wisselen en samen vormingen te volgen om als animatieploeg samen vooruit te gaan.

RedFox is actief in verschillende steden. Als je met ons wil meedoen, je vragen stellen, je ideeën lanceren, neem dan contact met een verantwoordelijke in je streek:

Brussel
Julien
0496 99 49 42

Antwerpen
Mara
0476 43 24 78

Luik
Mehdi
0496 49 78 22

Gand
Lars
larsmeulenbergs
@gmail.com

T-shirts, pins, stickers, petten ...

Wil jij de kleuren van RedFox dragen? Hieronder alvast een klein overzichtje van wat je zal kunnen vinden in de Shop, M. Lemonnierlaan 171, 1000 Brussel
Je zal er terechtkunnen voor t-shirts, pins, stickers , vlaggen, posters…